Tuesday, September 9, 2014

Essilor ; Kanta Photochromic


Dewasa ini, perlindungan kepada cahaya matahari adalah sangat penting untuk setiap individu. Bukan sahaja kulit kita yang perlu dilindungi oleh cahaya matahari, bahkan mata turut dipelihara agar tidak selalu terdedah kepada cahaya matahari. Ini kerana, cahaya matahari boleh mempercepatkan proses penuaan pada mata dan menyebabkan kita lebih cepat terdedah kepada penyakit penyakit yang berkaitan dengan faktor umur seperti katarak dan sebagainya. Cara terbaik untuk memelihara mata daripada sinaran UV adalah dengan memakai cermin mata hitam (sunglasses) setiap kali anda keluar daripada rumah. Akan tetapi, bagi pemakai cermin mata, adalah sukar untuk anda memakai cermin mata dan sunglass anda dalam masa yang sama. Tidak banyak sunglasses yang dicipta untuk dipakai bersama dengan kaca mata kerana faktor kosmetik yang kurang diterima oleh masyarakat. Jalan penyelesaian yang boleh diambil adalah dengan memilih kanta photochromic/ transition daripada Essilor. 
Kanta Transition ini hanya akan berubah warna menjadi gelap apabila berada dibawah sinaran cahaya matahari sahaja. ia akan kekal cerah ketika berada didalam rumah (indoor) ataupun di waktu malam. apabila berada di luar (outdoor) ia akan berubah dengan segera tanpa anda sendiri untuk memberi keselesaan kepada pengguna. Kelebihan kanta ini ialah :

1) memberi penglihatan yang selesa dengan mengurangkan keletihan mata dan kurang silau apabila berada di bawah cahaya matahari.

2) kaca mata ideal yang boleh digunakan indoor dan juga outdoor

3) perlindungan daripada sinaran UV yang berbahaya.

Kanta ini sesuai untuk digunakan oleh setiap lapisan umur. Terdapat 2 warna yang boleh dipilih iaitu kelabu dan coklat yang hadir di dalam pelbagai bentuk dan design (single, bifocal, multifocal) dan sesuai digunakan oleh semua jenis bingkai.
Lindungi mata anda dari cahaya matahari demi kesihatan jangka panjang yang berkekalan. Anda mampu mengubahnya.

0 comments:

Borang Tempahan

Nama:
Email:
No. Telefon :
Alamat :
Pilihan Produk Cloth Diaper
Handbook
Specs
Contact Lens
Handmade Thingy
Kod / Warna / Detel Produk
Preskipsi (Cermin mata & Kanta Sentuh)
Bukti Bayaran (Online atau Offline)
T&C I agree with the Term & Conditions apply to Pija's Kids Shop / Uwaiys Optometrist

This form powered by Freedback