Thursday, January 7, 2010

Wanna Win Posh Sunglass and 60% Discount On Frame?? Answer this!

Bismillah,


KEPUTUSAN CONTEST INI BERKEMUNGKINAN LEWAT UNTUK DIUMUMKAN. WALAUPUN BEGITU, IA TETAP TAMAT PADA 28 FEB 2010. BERMAKSUD SEBARANG PENYERTAAN BERTARIKH 1 MAC 2010 AKAN TERBATAL DENGAN SENDIRINYA.

Suatu malam, saya terjumpa Dayah buat posting ini. Tiba2 terlintas difikiran saya untuk buat double contest at the same time. Thanx Dayah atas ilham bernas ini. Okeh guys...sesiapa yang jawab soalan2 di bawah layak untuk menerima 60% diskaun atas bingkai2 yang diletakkan dalam blog Uwaiys Optometrist. 60% dari harga jualan kami di kedai. Insya ALLAH dalam sebulan dua ini, kami akan menambah lagi gambar2 kaca mata untuk memaksimakan pilihan.

Lebih menarik, seorang dari kalian yang menjawab tag ini akan menerima sunglass Posh. Nanti saya akan upload gambarnya. Caranya

  • Buat satu entry dan dalam entry itu, jawab soalan2 yang Dayah reka. Saya hanya ubah sikit2 untuk menguji kefahaman anda.
  • Tagkan ia kepada berapa orang pun...tak kisah. Cuma tolong nyatakan, SAYA DI TAG OLEH......... (saya akan usahakan sunglass percuma juga untuk perujuk teramai cuma belum difikirkan yang mana satu jenamanya)
  • Jika anda telah buat entry dengan soalan2 itu, sila letakkan permalink anda di Uwaiys Optometrist sahaja. Tanpa permalink, anda akan terlepas tawaran hebat ini.
  • Sila copy paste keseluruhan entry ini ke dalam entry penyertaan anda.
  • Tarikh akhir tag ini untuk sesi pertama adalah 28 Feb 2010.

Soalan yang perlu dijawab adalah :

1. Sejak bila anda mula berkaca mata ?
2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata (anggaran)?
4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
5. Jenis/bentuk kaca mata anda yang terkini?
6. Berapa power terkini anda (anggaran)?
7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini (anggaran)?
8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata, sila nyatakan sebab musababnya.
9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
10. Optometrist pilihan anda?
11. Pasangan anda berkaca mata ?
12. Apa pandangan anda pada kanak2 yang memakai kaca mata?

Tujuan tag ini adalah untuk saya menilai apakah layman's term yang biasa digunakan dan menilai kefahaman orang ramai tentang kepentingan memakai spek jika anda benar2 rabun.

Peserta bagi giveaway ini adelah :


36 comments:

anin said...

salam
ni link nye ye

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

aurikelsan said...

salam kak, count me in.. nie linknya

http://aurikelsan.blogspot.com/2010/01/win-posh-sunglass-60-discount-on-frame.html

Dayah said...

Kak Fizah

jgn lupa saya: nak kena buat lain ka sbb soklan last tu takdak dlm senarai..

http://imtiyazs.blogspot.com/2010/01/tag-kaca-mata-dan-anda.html

Sitisifir10 said...

Dayah, tak perlu....dayah special kes

Atiqah said...

salam kak..tiqah join ye..
nnt check ek kalo de yg kurg ke terlebih ke..

http://atiqah-naa.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

arissa.soleha said...

salam kak.. saya join ye

http://arissasoleha.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

.::AdNiSya3108::. said...

Salam...

Dah joint contest nie...
Dari kaca mata yang berbeza...

http://adnisya3108.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

ainaaamira. said...

salam.
saya join.

http://ainaaamira.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

idafamily said...

da join..klik sini
http://faiz-afaf.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

Dilla said...

hye..its me..after visit,comments ya..


http://luv-storysbookz.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

^_s::a::s::a_^ said...

salam... saya join...hehe

http://bilaakumulaberbicara.blogspot.com/2010/01/suatu-malam-saya-terjumpa-dayah-buat.html

azniza said...

kali pertama seumur hidup join contest..harap2nya bertuahla mata saya dapat pakai posh sunglass...hehehhee..

http://delima75.blogspot.com/2010/01/saya-nak-menang-posh-sunglass.html

nina syakina said...

http://loveninasyakina.blogspot.com/2010/01/tag-by-sis-tiqah.html

Sharini aka Ummi Khayra said...

Salam Kak... Saya dah join... :)

Ni link saya..

http://adrinis.com/blog/2010/01/kenapa-saya-berkacamata.html

Dilla said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Lady Qay said...

kak pijah, qay punyeeee

http://ladyqay.blogspot.com/2010/01/tag-dr-dayah-dan-contest-dr-sitisifir10.html

Dilla said...
This comment has been removed by a blog administrator.
afams-chan said...

Salam kak,

Saya join n ini link blog saya:

http://afams-chan.blogspot.com/2010/01/kenapa-saya-berkaca-mata.html

ZiE FAUZi said...

salam,kak fiza...
saya dah jawab tag akak...ni linknyer

http://fztogether.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

websandroumar said...

salam siti,

i'm in

http://websandroumar.wordpress.com/2010/01/28/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount-on-frame/

tq

Murnihati said...

salam kak..
saya nak join jgk contest ni

ni link nyer
http://murnihati.kayawan.com/?p=433

Nik Norzuliana Nik Mat said...
This comment has been removed by the author.
Nik Norzuliana Nik Mat said...

Salam

Sy jg dh join contest ni

Ini link sy
http://happinessisreachable.blogspot.com/2010/01/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

aina adnan said...

i join ur contest...have a look..

http://nurulainaadnan.blogspot.com/2010/02/kenapasayaberkacamata.html

Faarihin said...

singgah sini..
wah rasa nak join.. dah lama tak tukar spek ni.. hehehe..
tapi nak jawab soklan tu yg payah tu.. adeh..

RyuJi SaTo said...

count me in!!!hehehhe....
http://ryujisato.blogspot.com/2010/02/win-posh-sunglass-60-discount-on-frame.html

one_munawwarah said...

http://onebonez.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

mine ;;)

joegrimjow said...

dah join
hehehe

copy paste panjang sangat
lgpun xcakap wajib kena copy paste kan
buat yang terbaik punye
;-)

http://joegrimjow.blogspot.com/2010/02/nak-spek-baruuu.html

miss keroppi said...

salam..saya join!!
http://keroppiforever.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html
thanx:D

NAJIBAH..:^_^:.. said...

salam..

saya join

http://leasweet23.blogspot.com/2010/02/bismillah-pengumumanpengumuman-sesiapa.html

tQ

mama zharfan said...

salam..

me dh join:

http://suzie284.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

tq!

kakngah said...

salam

my n3 >>>

http://aslindaa.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

terima kasih.

isabelle said...

salam. kakpijah, dont forget to count me in.

the link is..
http://thesnowwybear.blogspot.com/2010/02/win-posh-sunglass-and-60-discount-on.html

mana la tau jadi hadiah birthday ke.hehe

Rozy said...

Salam Pijah,

Rozy dah join..
http://arryrozy.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60.html

Em's Family said...

Salam

Ini link saya

http://jomjoincontest.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

terima kasih

Ummi Hanie said...

kak pija ni link entry last minute saya..sompek jugak den buek nyo ..

http://ummi-hanie.blogspot.com/2010/02/wanna-win-posh-sunglass-and-60-discount.html

slmt menerjah !

Borang Tempahan

Nama:
Email:
No. Telefon :
Alamat :
Pilihan Produk Cloth Diaper
Handbook
Specs
Contact Lens
Handmade Thingy
Kod / Warna / Detel Produk
Preskipsi (Cermin mata & Kanta Sentuh)
Bukti Bayaran (Online atau Offline)
T&C I agree with the Term & Conditions apply to Pija's Kids Shop / Uwaiys Optometrist

This form powered by Freedback